Διάκριση στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας

Διάκριση στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας

Το 3ο Δημοτικό Σερρών πήρε μέρος στον περιφερειακό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. 

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 82 σχολεία από την κεντρική Μακεδονία.

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας παραβρέθηκαν την Κυριακή 67 ομάδες (38 Δημοτικά, 21 Γυμνάσια και 8 Λύκεια).

Είναι πολύ ευχάριστο ότι το πρωί της Κυριακής πέρασαν από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας πάνω από 1000 άτομα προκειμένου να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την φιλοξενία στους χώρους.

Συνολικά στον διαγωνισμό της Κυριακής συμμετείχαν περίπου στα 550 παιδιά από 8 έως 17 χρονών.

  • Για τα Δημοτικά το 29% των σχολείων συγκέντρωσε βαθμολογία πάνω από 300 βαθμούς (άθροισμα των δύο κριτών) και παίρνει την πρόκριση για τον πανελλαδικό διαγωνισμό στην Αθήνα στις 18/3/2017. Πιστεύουμε ότι μπορεί η κεντρική Μακεδονία να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Η συμμετοχές τον σχολείων υπήρχε αύξηση σε σχέση με πέρσι, αν και περίπου στα 10 σχολεία μας ενημέρωσαν τελευταία στιγμή για την αδυναμία μετακίνησής τους.

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι κατακτήσαμε την 12η θέση ανάμεσα σε 38 Δημοτικά σχολεία συγκεντρώνοντας 298 βαθμούς με άριστα τους 400. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε   στα τελικά της Αθήνας  για 2 βαθμούς. (Πέρασαν όσοι συγκέντρωσαν 300)

Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Ομίλου Ρομποτικής του Σχολείου μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και τον χρόνο που αφιέρωσαν.

Ελπίζουμε του χρόνου να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό της Αθήνας και να διακριθούμε και σε πανελλαδικό επίπεδο.